PODZIMNÍ VÝPRAVA ZA STRAŠIDLY

23.11.2012 00:00

 

Tááák a naše letošní první výprava za námi.

Tradičně jsme se sešli v klubovně a odevzdali část batožiny, aby nám to odvezlo auto. Po menším karambolu Pavlíka (spadl a odřel si půlku obličeje o beton =(  ), hurá na vlakové nádraží v počtu 14 dětí a dvou dospělých + jedno nabrané Chroustě po cestě. Chvilku čekání na správné nástupiště jsme ukrátili nákupem jízdenky a odběhnutím na veřejné záchody - Péťu přepadlo kakání =). Vše se stihlo a po chvilce už nás vlak odvážell směr Tábor. Po menším bloudění Táborem a po telefonické nápovědě, všichni dorazili na místo určení - Skautský dům. Velmi pěkný baráček překvapil hlavně vedoucí. Po menší instruktáži jsme se společně navečeřeli a dojedli to co jsme ve vlaku dojíst nestihli. A protože batožina ještě nedorazila, následovala hra zvaná "Sardinky". Netrvalo však dlouho a už tu byl Suk s Chroustem a my mohli, po zoubkování u pidi-umyvadla, zalehnout ke spánku.

Sobotní ráno se neslo v duchu chaosu a hledání různých svršků, ponožek, spoďárů ...atd. Nakonec se ale vše zvládlo a všichni jsme mohli usednout ke společné snídani, která byla opravdu velmi bohatá. Maminky nás zásobili nejméně dvěmi bábovkami a i nějaká buchta se našla. Kakao nebo čaj vše spláchlo a byl čas na první hledání strašidel a umístění do naší mapky ČR.

Nelehký úkol byl opět stav příprav na odchod ven. Najít správné zavazadlo či ponožku nebylo jednoduché. Vše se opět zvládlo a tak jsme mohli vyrazit směr naučná stezka Pintovka. Počasí nám moc nepřálo, ale chůzí a občas i během jsme se zahřáli. Než jsme sešli k řece, naskytl se nám krásný výhled do údolí řeky Lužniče. Po krátkém občerstvení u mostu (děti měly po půl hodině chůze hrrrooozznnnýý hlad =) ), jsme pokračovali dále. Dozvěděli jsme se z naučných cedulí něco o Lužnici a hledali značky, které nás celou dobu vedly. Na druhém břehu jsme viděli krásný mlýn, potkali jsme paní, která běžela proti nám a velmi jsme se jí líbili, a našli malý pramínek, vytékající ze skály. Velkou odměnou nám bylo malé dětské hřiště, které nám posloužilo i jako odpočívadlo pro větší svačinku (rohlík, sýr nebo salámek). A pak už nás čekal výstup do velkého kopce, který jsme si zpříjemnili počítací hrou, výběhem a povzbuzováním kamarádů, kteří byli už se silami na konci. Zima nás donutila si cestu zkrátit přes vrchol, ale alespoň jsme shlédli okolí Tábora z velikého mostu, pod kterým jsme předtím zkoušeli ozvěnu. Následovala hra o nejkrásněji spadlý lístek z mostu. Nekterým dětem vítr nepřál a tak musely pokus několikrát opakovat. Do řeky se nikomu lístek shodit nepodařilo, ale odměna v podobě bonbónku neminula nikoho. U krásné brány směrem na náměstí se od nás Suk a Chroust odtrhli, aby připravili v klubovně teplou polévku až dorazíme i my. Naše nohy totiž zatím zvladají chůzi hlemejždí =) . Na náměstí s krásným kostelem naučila Ančičí mravenečky jednu hru, zatímco Míša běžela domluvit na neděli návštěvu strašidelného podzemí. Vše se podařílo a všichni jsme s chutí zamířili do našeho přechodného obydlí.

Společnými silami jsme se opět převlékli a měli chvilku oddechu, než se dovařila polévka. Předvečeře obnovila naše síli a byl čas na další hledání strašidýlek. Rozděleni na dvě skupiny - vedoucí skupinek byly Bája a Ančičí - děti kreslily tři písničky - hádanky pro druhý tým. Oba týmy uhádly a mohlo se jít hledat strašidlo. Vše už ale bylo s menší únavou.A tak za odměnu nás čekala pohádka, než se uvaří šišky. Přerušení na jídlo a převlékání do pyžemek a zoubkování. Dokali jsme pohádku už ve spacím a po pohádce hajdy do pelíšků.

Neděle se už nesla v duchu balení a velkého hledání všech věcí =) . Hanka i Míša se snažili dětem dát zase vše dohromady, ale přeci jen pár věcí zůstalo a tak se vše naházelo do jedné bedínky a snad se to za pomocí maminek rozebere v naší klubovně =) Po pozdějším zjištění i to co nám vlastně vůbec nepatřilo =). Naši dva "kluci v akci" nám zatím uvařili výborný oběd (bramborovou kaši se sekanou) a po dobalení bačkůrek, mističek, hrnečků a dalších "docanců", jsme vyrazili směr strašidelné podzemí. Psychická příprava proběhla po cestě - vysětlení, že se nemusí děti bát a pokud vše zvládnou čeká je odměna. Kdo by to ale řekl, že bude v podobě strašidýlek, které dětem zůstanou? A že je dokonce dostanou od skřítka Čmůdi, který ve strašidelném podzemí bydlí. Některé děti byly statečnější více a některé méně, ale odměnu si zasloužili všichni. A k tomu ještě na pamatku razítko na ruku. ... Pak už jen šupky dupky na nádraží a hurá za maminkami. Ještě hrozné zjištění - zapomněli jsme mravence!!!! Vše se pak ale vyřešilo v Praze. Po telefonické domluvě s tamní hodnou skautkou by nám mraveneček měl doputovat poštou zase zpět. Tak držte všichni palečky ať dorazí v pořádku a bude s námi moci vyrazit na další výpravu - tentokrát VÁNOČNÍ =)

PS: Fotky z výpravy jsou v naší fotogalerii =)